söndag 3 juli 2011

Yoghurtglass

Till yoghurtglass kan du använda mild naturell yoghurt, grekisk eller turkisk yoghurt eller matyoghurt. Yoghurtglass ska ätas direkt och blir inte god av att förvaras i frysen. Vill du ha 4 portioner är det bättre att göra två omgångar än att dubblera receptet. Du kan smaksätta din glass med färska eller frysta bär eller exempelvis hackad mörk choklad.







Ingredienser

Till 2 personer behöver du:

2 dl naturell yoghurt
0,5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
2 tsk hermesetas strö eller 1 krm stevia
Smaksättning:
0,5 dl bär eller
20 g mörk choklad 70% eller
2 msk hackade nötter

Så här gör du

1. Vispa grädden till fast skum. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet. Blanda ner i grädden. Rör ner sötningsmedel.

2. Blanda ner yoghurten. Frys yoghurtglassen antingen i frysen eller i en glassmaskin. I frysen behöver den stå ca 2 1/2 timme. Rör om varje halvtimme. I glassmaskin tar det ca 20 minuter och glassen måste serveras genast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar