Till yoghurtglass kan du använda mild naturell yoghurt, grekisk eller turkisk yoghurt eller matyoghurt. Yoghurtglass ska ätas direkt och blir inte god av att förvaras i frysen. Vill du ha 4 portioner är det bättre att göra två omgångar än att dubblera receptet. Du kan smaksätta din glass med färska eller frysta bär eller exempelvis hackad mörk choklad.
Ingredienser
Till 2 personer behöver du:
2 dl naturell yoghurt |
0,5 dl vispgrädde |
1 st vaniljstång |
2 tsk hermesetas strö eller 1 krm stevia |
Smaksättning: |
0,5 dl bär eller |
20 g mörk choklad 70% eller |
2 msk hackade nötter
|
Så här gör du
1. Vispa grädden till fast skum. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet. Blanda ner i grädden. Rör ner sötningsmedel.
2. Blanda ner yoghurten. Frys yoghurtglassen antingen i frysen eller i en glassmaskin. I frysen behöver den stå ca 2 1/2 timme. Rör om varje halvtimme. I glassmaskin tar det ca 20 minuter och glassen måste serveras genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar