lördag 2 juli 2011

Kassler med kantarellsås

Vad kan vara godare än en gammaldags kantarellsås? Här serverar vi den tillsammans med kassler och grönsaker. Du som hunnit till Balans kan servera två kokta färskpotatisar per person till.





Ingredienser

Till 4 personer behöver du:

800 g kassler
Kantarellsås:
0,5 l färska kantareller
2 tsk smör
5 dl grädde
3 st schalottenlökar
salt och malen svartpeppar
Till servering:
1 st burk vit sparris
0,5 st slanggurka i tunna skivor
2 st tomater
3 st stjälkar färsk basilika

Så här gör du

1. Rensa kantarellerna och skär dem i jämnstora bitar. Skala och finhacka löken. Lägg svampen i kall panna och hetta upp. När vattnet puttrat ut ur svampen, klicka i smöret och fräs svampen. Tillsätt löken och låt den fräsa med.

2. Flytta över svamp och lök i en kastrull, slå på grädden och koka upp. Sänk värmen och låt såsen puttra på medelvärme utan lock tills den kokat ihop till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar före servering.

3. Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg den på ett serveringsfat tillsammans med sparrisen och gurkan. Skiva tomaterna, hacka basilikan och strö över. Bjud kantarellsås till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar