Vad kan vara godare än en gammaldags kantarellsås? Här serverar vi den tillsammans med kassler och grönsaker. Du som hunnit till Balans kan servera två kokta färskpotatisar per person till.
Till 4 personer behöver du:
800 g kassler |
Kantarellsås: |
0,5 l färska kantareller |
2 tsk smör |
5 dl grädde |
3 st schalottenlökar |
salt och malen svartpeppar |
Till servering: |
1 st burk vit sparris |
0,5 st slanggurka i tunna skivor |
2 st tomater |
3 st stjälkar färsk basilika |
Så här gör du
1. Rensa kantarellerna och skär dem i jämnstora bitar. Skala och finhacka löken. Lägg svampen i kall panna och hetta upp. När vattnet puttrat ut ur svampen, klicka i smöret och fräs svampen. Tillsätt löken och låt den fräsa med.2. Flytta över svamp och lök i en kastrull, slå på grädden och koka upp. Sänk värmen och låt såsen puttra på medelvärme utan lock tills den kokat ihop till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar före servering.
3. Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg den på ett serveringsfat tillsammans med sparrisen och gurkan. Skiva tomaterna, hacka basilikan och strö över. Bjud kantarellsås till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar