Ingredienser
Till 4 personer behöver du:
500 g älgfärs eller hjortfärs |
2 st scharlottenlökar |
8 st enbär |
1 st ägg |
3 msk grädde |
salt och malen vitpeppar |
smör till stekning |
Svamppytt: |
500 g kantareller eller annan svamp |
smör till stekning |
3,5 st scharlottenlökar |
1 st äpple |
salt och malen vitpeppar |
några kvistar färsk bladpersilja
|
Så här gör du
1. Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs dem i smör och låt dem svalna. Stöt enbären i en mortel och lägg i en bunke. Lägg i färs, lök, ägg och grädde och blanda ordentligt. Krydda färsen med salt och vitpeppar. Forma biffar med vattensköljda händer och lägg på en vattensköljd skärbräda.
2. Rensa kantarellerna och skär i midre bitar. Skala och skiva schalottenlökarna till pytten. Skär äpplet i skivor. Lägg kantarellerna i kall panna, hetta upp och låt vattnet dra ur svampen. Lägg i smör och bryn tills kantarellerna har fått lite färg. Tillsätt löken och låt steka i ytterligare någon minut. Ta av från värmen.
3. Stek biffarna i omgångar i smör på medelvärme, ca 5 minuter per sida. Lägg i äppelskivorna i pytten strax före servering och låt den bli varm. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg upp på ett fat och strö på hackad bladpersilja över. Servera kantarellpytten med biffarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar