lördag 2 juli 2011

Champinjonstuvning

En champinjonstuvning passar bra att servera till många olika rätter. Den kan serveras som tillbehör till en ugnsomelett, till kött eller fisk eller på en buffé. Vi använde skogschampinjoner i vår stuvning, men vilken svamp som helst kan stuvas på det här sättet. Receptet kan dubbleras om ni är många runt bordet.







Ingredienser

Till 4 personer behöver du:

200 g färska champinjoner
2 st schalottenlökar
2 tsk smör
2 dl crème fraiche
salt och malen vitpeppar

Så här gör du

1. Ansa svampen och borsta den noga. Skär den i jämna skivor. Skala och hacka löken fint.

2. Lägg svampen i kall panna och hetta upp. Låt vattnet puttra ut, lägg i lite smör och fräs champinjonerna. Låt löken fräsa med mot slutet. Lägg över lök och svamp i en kastrull.

3. Klicka i crème fraiche och koka upp. Låt puttra tills stuvningen känns lagom tjock. Krydda med salt och peppar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar