En champinjonstuvning passar bra att servera till många olika rätter. Den kan serveras som tillbehör till en ugnsomelett, till kött eller fisk eller på en buffé. Vi använde skogschampinjoner i vår stuvning, men vilken svamp som helst kan stuvas på det här sättet. Receptet kan dubbleras om ni är många runt bordet.
Till 4 personer behöver du:
200 g färska champinjoner |
2 st schalottenlökar |
2 tsk smör |
2 dl crème fraiche |
salt och malen vitpeppar |
Så här gör du
1. Ansa svampen och borsta den noga. Skär den i jämna skivor. Skala och hacka löken fint.2. Lägg svampen i kall panna och hetta upp. Låt vattnet puttra ut, lägg i lite smör och fräs champinjonerna. Låt löken fräsa med mot slutet. Lägg över lök och svamp i en kastrull.
3. Klicka i crème fraiche och koka upp. Låt puttra tills stuvningen känns lagom tjock. Krydda med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar