På en sommartallrik lägger du upp det du har hemma. Det kan vara nyköpt för dagen eller mindre rester. Komplettera med supergott blomkålsmos. Se vår tallrik som ett förslag och gör din egen med det du har eller köper hem.
Ingredienser
Till 4 personer behöver du:
100 g halloumi |
2 msk sojamjöl |
0,5 tsk paprikapulver |
2 st kycklingfiléer |
salt och malen vitpeppar |
rapsolja till grillning/stekning |
Sallad: |
1 st grönsalladsblad |
sallad: |
1 st salladslök |
4 st körsbärstomater |
Till servering:blomkålsmos |
Så här gör du1. Blanda samman sojamjöl och paprika. Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor. Panera halloumiskivorna i mjölblandningen. Pensla halloumin med rapsolja och grilla den 2 minuter per sida i grillpanna eller stek i stekpanna. Skär kycklingfiléerna i strimlor, krydda med salt och peppar och stek eller grilla.2. Skölj salladsbladen och låt dem rinna av. Ansa salladslöken och skär den i mindre bitar. Lägg upp salladsbladen på fyra tallrikar. Lägg på salladslöken och körsbärstomaterna. 3. Lägg upp halloumi och kyckling. Servera med blomkålsmos. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar