lördag 2 juli 2011

Chokladbollar med kokos

Jättesmaskigt GI-godis. Vill du ha sötare smak kan du tillsätta mera rårörsocker, men tänk på att GI ökar för varje sockerkorn. För mer vuxen smak kan kaffet bytas ut mot konjak, men då bör man inte servera bollarna till barn.


Ingredienser

Till 20 personer behöver du:

100 g smör
1 dl skalade solroskärnor
1 dl skalade pumpafrön
0,5 dl quinoaflingor
0,5 dl kokosflingor
3 msk skalade hampafrön
2 msk skalade sesamfrön
1 msk linfrön
4 st torkade fikon
2 msk rårörsocker
4 msk kakao
2 msk kokt, kallt kaffe
Att rulla i:
1 dl kokosflingor

Så här gör du

1. Låt smöret bli rumstempererat. Mixa solroskärnor och pumpafrön grovt. Mixa även linfröna. Strimla fikonen och hacka dem fint.

2. Blanda samman solroskärnor, pumparön, quinoaflingor, kokosflingor, hampafrön, sesamfrön och linfrön. Tillsätt fikon, rårörsocker, kakao och kaffe. Nyp ner fröblandningen i smöret och blanda noga.

3. Rulla bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingor. Lägg dem på ett fat och ställ svalt till servering.




























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar