lördag 2 juli 2011

Dessertomelett

I gastronomins hemland Frankrike blir man serverad omelett till förrätt, varmrätt eller till och med dessert. Ja, inte på en gång, förstås. Här får du tips på hur du kan göra en läcker dessertomelett. Du byter ut salt och peppar i omelettsmeten mot några korn vaniljfrön.








Ingredienser


Till 2 personer behöver du:

Fransk omelett

1 fransk omelett »

Något av dessa förslag:

Färska bär Välj de bär du tycker bäst om eller har till hands, t ex blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär eller vinbär.

Vanilj, kanel och äppelskivor 1 vaniljstång 2 msk grädde 1 äpple 1 tsk kanel

Så här gör du

1. Omelett med bär: Lägg bären på omeletten innan du viker ihop den.

2. Omelett med vanilj, kanel och äppelskivor: Skär äpplet i tunna skivor. Dela en vaniljstång på längden, skrapa ur vaniljkornen och låt dem koka lätt i lite grädde. Blanda ner i omelettsmeten. Grädda omeletten krämig och täck den med tunna äppelskivor och strö över kanel innan du viker ihop den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar