lördag 2 juli 2011

Chevrefylld laxfilé

Den här laxfilén har vi fyllt med chevre eller getost, som den också kan kallas. Du kan även ta röd pesto och riven parmesan. Hittar du olivolja med citronsmak passar den utmärkt till salladen.




Ingredienser

Till 4 personer behöver du:

600 g laxfilé
salt och malen vitpeppar
150 gram chevre
1 dl crème fraiche
Sallad:
150 g blandade gröna blad
0,5 dl blandade nötter
0,5 st kruka färsk basilika
2 msk olivolja
0,5 tsk vitvinsvinäger
salt och malen svartpeppar
Till dekoration:
torkade tranbär

Så här gör du

1.
Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form. Smula getosten och blanda den med créme fraiche. Krydda med salt och peppar.

2. Dela laxen i fyra portionsbitar. Gör ett snitt i varje bit med en vass kniv, så att det bildas en ficka för fyllningen och lägg bitarna i formen. Krydda med salt och peppar. Klicka i getoströran i fickan på laxen och baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills laxen är genomkokt och fått fin färg.

3. Sköljsalladsbladen under tiden och låt dem rinna av. Hacka nötterna och rosta dem i torr, het stekpanna. Hacka basilikan. Blanda samman gröna blad, nötter och basilika. Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar och blanda ner i salladen. Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg på laxbitarna. Garnera med torkade tranbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar