Det här är egentligen orignalreceptet till alla kladdkakor. Från början ingick vetemjöl i kakan. Servera en bit kaka som dessert och dekorera gärna med färska bär. Glass eller grädde är också gott till.
Ingredienser
Till 6 personer behöver du:
250 g mörk choklad, minst 70% |
5 st ägg |
1 krm salt |
1 tsk rivet apelsinskal |
2 msk konjak (eventuellt) |
matfett till formen |
Du behöver också: |
en kakform med löstagbar kant
Så här gör du1. Värm ugnen till 175°. Smörj en form med löstagbar kant.2. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa vitorna med saltet till hårt skum. Smält chokladen i vattenbad. Häll i eventuell konjak i den smälta chokladen och tillsätt apelsinskalen. Låt stå i 2-3 minuter. Vänd försiktigt ner först äggulorna och sedan äggvitorna i smeten. 3. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 20 minuter. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar