Ingredienser
Till 4 personer behöver du:
800 g kycklingfilé |
1 st schalottenlök |
rapsolja till stekning |
3 dl grädde |
2 tsk fransk senap |
1 st vitlöksklyfta |
salt |
malen vitpeppar |
0,5 st knippa persilja |
1 st röd paprika |
Till servering: |
rostade grönsaker
|
Välj tillbehör efter fas!
|
Så här gör du
1. Värm ugnen till 225°. Torka av och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna och lägg över i en smord ugnssäker form. Skala och hacka löken och stek den mjuk. Lägg över i formen. Stek dem i ugnen tills de är genomstekta och har en innertemperatur på 70°.2. Ansa paprikan och tärna den. Hacka persiljan. Blanda samman grädde, senap och vitlök i en kastrull, koka upp och låt sjuda på svag värme tills såsen kokat ihop något.
3. Ta ut kycklingen ur ugnen, slå av skyn som bildats och häll den i såsen. Rör om och häll såsen över filéerna. Strö över persilja och paprika före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar