lördag 2 juli 2011

Kycklingfilé med senapssås

Ingredienser

Till 4 personer behöver du:

800 g kycklingfilé
1 st schalottenlök
rapsolja till stekning
3 dl grädde
2 tsk fransk senap
1 st vitlöksklyfta
salt
malen vitpeppar
0,5 st knippa persilja
1 st röd paprika
Till servering:
rostade grönsaker
Välj fetthalt och typ av grädde efter fas!
Välj tillbehör efter fas!

Så här gör du

1. Värm ugnen till 225°. Torka av och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna och lägg över i en smord ugnssäker form. Skala och hacka löken och stek den mjuk. Lägg över i formen. Stek dem i ugnen tills de är genomstekta och har en innertemperatur på 70°.

2. Ansa paprikan och tärna den. Hacka persiljan. Blanda samman grädde, senap och vitlök i en kastrull, koka upp och låt sjuda på svag värme tills såsen kokat ihop något.

3. Ta ut kycklingen ur ugnen, slå av skyn som bildats och häll den i såsen. Rör om och häll såsen över filéerna. Strö över persilja och paprika före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar