fredag 29 juli 2011

Arabisk kryddbandning

I det arabiska köket kryddas maten med allehanda exotiska och välsmakande kryddor, som dessutom är GI-sänkande. Om du vill ha arabisk smak på din mat kan du prova den här kryddblandningen, som är gjord efter de kryddor som vi kan hitta i helt vanliga livsmedelsbutiker. Blandningen passar bra till nötkött, fläskkött, lammkött eller kyckling.

Ingredienser

Till ca 800 g kött behöver du:
2 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
½ tsk malen mukotnöt
1 tsk malen kardemumma
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
2 torkade piri piri
1 tsk malen svartpeppar
1 tsk malen vitpeppar
1 tsk salt

Så här gör du

1. Smula sönder piri pirin. Blanda samman alla kryddorna och gnid in köttet med blandningen före tillagning.

TIPS: Krydda stekt köttfärs med kryddblandningen och servera till sallatsblad och andra grönsaker. Då får du en sallad som smakar kebab!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar