lördag 2 juli 2011

Blomkålsmos

Potatismos har grymt högt GI-värde och är alltså något som vi undviker med GI metoden. Den GI-vänliga lösningen heter blomkålsmos. Supergott och luftigt! Mixer, matberedar eller mixerstav underlättar. Man kan annars pressa blomkålen genom en potatispress eller en sil. Receptet kan dubbleras.





Ingredienser

Till 4 personer behöver du:

1 st blomkålshuvud
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
2 tsk smör

Så här gör du

1. Ansa blomkålen och bryt den i buketter. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Ta upp med hålslev och lägg över i en bunke.

2. Mixa blomkålen med smör, salt och peppar till ett jämnt mos. Eventuellt kan lite av kokvattnet behöva tillsättas för att moset inte ska bli för hårt.

Tips: Laga gärna en dubbel sats och frys in. Blomkålsmoset går utmärkt att djupfrysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar