fredag 29 juli 2011

Caesarsallad a la Jacob med kycklingfilé

En läcker sallad som du kan laga om du har kyckling över eller av färdiggrillad kyckling. I den klassiska Caesarsalladen används vitt bröd, som Jacob har bytt ut mot grovt bröd med hela korn. När du lagar dressingen behöver du en mixer eller matberedare. Men efter som vi äter GI så hoppar vi bördet helt! Om du är i rivstart så är bönor inte en bra idé.

Ingredienser

Till 4 personer behöver du:

600 g stekt eller grillad kycklingfilé
200 g romanssallad
100 g körsbärstomater
4 dl kokta stora vita bönor
50 g solrosskott
50 g rostade solrosfrön
100 g hyvlad parmesan
Dressing:
5 st sardellfiléer
4 dl kokta stora vita bönor
Dressing:
1 st vitlöks klyfta
3 msk parmesanost, riven
1 msk citronsaft
1 st äggula
1 dl olivolja
svartpeppar

Så här gör du

1. Dressing: Skär sardellfiléerna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Mixa sardeller, äggula, parmesan, citron och peppar i matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte skär sig. Pressa ner vitlöken.

2. Ansa och skölj salladsbladen och låt dem rinna av. Lägg i en skål. Dela körsbärstomaterna i halvor och lägg på tillsammans med bönor, solrosskott och solrosfrön. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg överst. Hyvla över parmesan, ringla över dressing och mal svartpeppar över salladen från kvarn före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar