Renskav, älgskav eller viltskav går bra att använda i den här rätten. Du hittar renskaven djupfryst i behändiga små paket. Ta fram köttet ur frysen på morgonen och lägg i svalen över dagen, så är det lagom tinat till du ska skära det på kvällen. Det är gott med "vild" svamp i skaven, så har du kantareller eller annan svamp i frysen kan du byta ut champinjonerna. Kantarell fond kan tilläggas. Becon kan tilläggas.
Ingredienser
Till 4 personer behöver du:
2 st paket renskav (á 240 g) |
1 st gul lök |
200 g färska champinjoner |
4 msk smör |
4 dl grädde |
salt och malen vitpeppar |
malen svartpeppar |
1 tsk torkad timjan |
5 st torkade enbär |
Så här gör du
1. Tina skaven till hälften och skär den tvärs över till tunna strimlor. Skala och hacka löken. Borsta svampen och skiva den.
2. Lägg svampen i kall stekpanna och hetta upp. Låt vattnet koka bort ur svampen. Lägg i smöret och fräs svampen till fin färg. Ta upp den och lägg åt sidan. Fräs löken i smör och ta upp. Fräs skaven i omgångar i smör och blanda ner lök och svamp.3. Slå över grädde och koka upp. Låt sjuda utan lock tills grädden kokat ihop något. Fiska upp enbären och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar