Här får det milda kycklingköttet sällskap av bacon och ädelost. Det här är en läcker och snabblagad fredagsrätt. Förbered tillbehören, så går matlagningen som en dans!
Ingredienser
Till 4 personer behöver du:
800 g kycklingfilé |
140 g paket bacon ( à 140 g ) |
1 st liten ask philadelphiaost |
20 g ädelost |
1 st vitlöksklyfta |
2 msk finhackad persilja |
salt och malen vitpeppar |
matfett till stekning |
Du behöver också: |
tandpetare
|
Så här gör du
1. Lägg philadelphiaosten i en skål och pressa ner vitlöken. Hacka persiljan och lägg i. Riv ädelosten och lägg ner. Rör om och krydda röran med salt och peppar.
2. Skär ett snitt längsmed kycklingfiléerna och fyll dem med röran. Svep varje fylld filé i bacon och fäst med en tandpetare.
3. Bryn de baconsvepta kycklingfiléerna i omgångar i het panna. Lägg tillbaka alla filéerna i samma panna och låt dem bli genomstekta på svag värme under lock. Det tar allra högst 10 minuter. Servera med tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar