onsdag 13 juli 2011

Fylld baconlindad kycklingfilé

Här får det milda kycklingköttet sällskap av bacon och ädelost. Det här är en läcker och snabblagad fredagsrätt. Förbered tillbehören, så går matlagningen som en dans!









Ingredienser

Till 4 personer behöver du:

800 g kycklingfilé
140 g paket bacon ( à 140 g )
1 st liten ask philadelphiaost
20 g ädelost
1 st vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
salt och malen vitpeppar
matfett till stekning

Du behöver också:
tandpetare

Så här gör du

1. Lägg philadelphiaosten i en skål och pressa ner vitlöken. Hacka persiljan och lägg i. Riv ädelosten och lägg ner. Rör om och krydda röran med salt och peppar.

2. Skär ett snitt längsmed kycklingfiléerna och fyll dem med röran. Svep varje fylld filé i bacon och fäst med en tandpetare.

3. Bryn de baconsvepta kycklingfiléerna i omgångar i het panna. Lägg tillbaka alla filéerna i samma panna och låt dem bli genomstekta på svag värme under lock. Det tar allra högst 10 minuter. Servera med tillbehören.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar