lördag 2 juli 2011

Hallonglasstårta med valnötsbotten

En läcker dessert som kräver lite pyssel. Servera som avslutning på en god middag. Botten var sådär. Använd lite mindre chocklad nästa gång!



Ingredienser

Till 11 personer behöver du:

100 g valnötter
100 g mörk choklad, 70%
3 st äggvitor
0,7 dl sockerersättning
Hallonglass:
1 st paket djupfrysta hallon, osockrade
3 st äggulor
0,7 dl sockerersättning
2 dl vispgrädde
1 dl kesella light
Till dekoration:
hallon
citronmelissblad

Så här gör du

1. Valnötsbotten: Sätt ugnen på 175 °. Hacka nötter och choklad grovt. Kläm fast bakplåtspapper i en form med löstagbar botten. Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockerersättning. Vispa till skummet är ganska fast. Vänd ned nötter och choklad. Bre ut smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen 35-40 minuter. Låt kallna.

2. Hallonglass: Tina hallonen. Kör hallonen i mixer och passera dem därefter genom en trådsil. Pressa ur purén och kasta kärnorna. Vispa äggulor och sockerersättning. Vispa grädden separat. Blanda äggsmeten med hallonpurén, kesella och vispad grädde.

3. Häll glass-smeten på den kalla bottnen och frys minst i 4 timmar. Ta fram tårtan ca 30 minuter innan den ska ätas. Garnera med hallon och citronmeliss före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar