Ingredienser
Till 11 personer behöver du:
100 g valnötter |
100 g mörk choklad, 70% |
3 st äggvitor |
0,7 dl sockerersättning |
Hallonglass: |
1 st paket djupfrysta hallon, osockrade |
3 st äggulor |
0,7 dl sockerersättning |
2 dl vispgrädde |
1 dl kesella light |
Till dekoration: |
hallon |
citronmelissblad |
Så här gör du
1. Valnötsbotten: Sätt ugnen på 175 °. Hacka nötter och choklad grovt. Kläm fast bakplåtspapper i en form med löstagbar botten. Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockerersättning. Vispa till skummet är ganska fast. Vänd ned nötter och choklad. Bre ut smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen 35-40 minuter. Låt kallna.
2. Hallonglass: Tina hallonen. Kör hallonen i mixer och passera dem därefter genom en trådsil. Pressa ur purén och kasta kärnorna. Vispa äggulor och sockerersättning. Vispa grädden separat. Blanda äggsmeten med hallonpurén, kesella och vispad grädde.
3. Häll glass-smeten på den kalla bottnen och frys minst i 4 timmar. Ta fram tårtan ca 30 minuter innan den ska ätas. Garnera med hallon och citronmeliss före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar