När parmesan smälter i ugnsvärme blir den krispig och konsistensen liknar chips. Chili, örter och pinjenötter sätter italiensk smak på det här läckra drinktilltugget. Kan även serveras som förrätt eller tillbehörsrätt.
Ingredienser
Till 4 personer behöver du:
100 g parmesan |
2 tsk chiliflakes |
2 tsk torkad basilika |
0,5 dl pinjenötter |
Du behöver också: |
bakplåtspapper |
Så här gör du
1. Värm ugnen till 225°. Lägg bakplåtspappret på en plåt. Riv parmesanen grovt och lägg den i 10 små rundlar på pappret.
2. Strö på chiliflakes och basilika. Fördela pinjenötterna överst.
3. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit lätt brun i kanten. Låt svalna och lossa chipsen från bakplåtspappret med hjälp av en stekspade. Servera ljumma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar