söndag 23 oktober 2011

Matmuffins

Matmuffins mättar gott till mellanmål eller frukost.
Smaksättningen med soltorkad tomat, bacon,
parmesan och basilika och ger en italiensk känsla.
Linfrön ger fibrer och sänker dessutom GI-värdet.

Till 12 personer

3 dl sojamjöl
0,8 dl havrekli
1 dl linfrö
2 dl siktat dinkelmjöl
3 tsk potatismjöl eller potatisgryn
0,5 tsk salt
2 st ägg
1,5 dl yoghurt
1,5 dl vatten
1 dl rapsolja
Fyllning:
2 dl soltorkade tomater
1 st kruka färsk basilika
1 dl grovriven parmesan
140 g bacon

1. Värm ugnen till 200°. Repa basilikabladen av stjälkarna. Hacka tomaterna och basilikan fint. Riv parmesanen. Strimla baconet, fräs det och låt rinna av på hushållspapper

2. Blanda samman mjöl, kli, linfrö, bakpulver och salt. Vispa upp äggen. Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner tomater, basilika, parmesan och bacon.

3. Fördela smeten i formarna. Dekorera med oliver. Grädda stora muffins i 30 minuter på nedersta falsen eller små muffins i 20 minuter på mittenfalsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar