söndag 23 oktober 2011

Havrefrallor

Havrefrallor.

till 16 personer

2 ½ dl mellanmjölk
1 burk(250g) kesella lätt
1 påse (12g) torrjäst
1 ½ dl havregryn
1 dl havrekross
1 dl havrekli
2 msk krossade linfrön
1 msk flytande honung
2 tsk mineralsalt
4 dl grahamsmjöl
½ dl neutral rapsolja

1. Värm mjölken och kesellan till cirka 40 grader, häll över i en bunke och blanda i torrjäst. Rör i havregryn, havrekross, havrekli, linfrön, honung, salt och sist mjölet. Knåda till en deg som släpper ifrån kanterna; blanda i oljan i slutskedet av knådandet.

2. Täck degen med en kökshandduk och låt den jäsa till dubbel storlek, det tar 30-45 minuter, på ett varmt ställe, exempelvis i ett vattenbad. Forma 16 små bullar av degen och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Täck plåten med handuken och låt jäsa i en halvtimme till.

3. Grädda frallorna i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar