Ingredienser
Till 4 personer behöver du:

600 g stekt eller grillad kycklingfilé |
200 g romanssallad |
100 g körsbärstomater |
4 dl kokta stora vita bönor |
50 g solrosskott |
50 g rostade solrosfrön |
100 g hyvlad parmesan |
Dressing: |
5 st sardellfiléer |
4 dl kokta stora vita bönor |
Dressing: |
1 st vitlöks klyfta |
3 msk parmesanost, riven |
1 msk citronsaft |
1 st äggula |
1 dl olivolja |
svartpeppar
|
Så här gör du
1. Dressing: Skär sardellfiléerna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Mixa sardeller, äggula, parmesan, citron och peppar i matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte skär sig. Pressa ner vitlöken.
2. Ansa och skölj salladsbladen och låt dem rinna av. Lägg i en skål. Dela körsbärstomaterna i halvor och lägg på tillsammans med bönor, solrosskott och solrosfrön. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg överst. Hyvla över parmesan, ringla över dressing och mal svartpeppar över salladen från kvarn före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar