Ingredienser
Till 4 personer behöver du:

| 600 g stekt eller grillad kycklingfilé |
| 200 g romanssallad |
| 100 g körsbärstomater |
| 4 dl kokta stora vita bönor |
| 50 g solrosskott |
| 50 g rostade solrosfrön |
| 100 g hyvlad parmesan |
Dressing: |
| 5 st sardellfiléer |
| 4 dl kokta stora vita bönor |
Dressing: |
| 1 st vitlöks klyfta |
| 3 msk parmesanost, riven |
| 1 msk citronsaft |
| 1 st äggula |
| 1 dl olivolja |
| svartpeppar
|
Så här gör du
1. Dressing: Skär sardellfiléerna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Mixa sardeller, äggula, parmesan, citron och peppar i matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte skär sig. Pressa ner vitlöken.
2. Ansa och skölj salladsbladen och låt dem rinna av. Lägg i en skål. Dela körsbärstomaterna i halvor och lägg på tillsammans med bönor, solrosskott och solrosfrön. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg överst. Hyvla över parmesan, ringla över dressing och mal svartpeppar över salladen från kvarn före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar