Smaksättningen med soltorkad tomat, bacon,
parmesan och basilika och ger en italiensk känsla.
Linfrön ger fibrer och sänker dessutom GI-värdet.
Till 12 personer

| 3 dl sojamjöl |
| 0,8 dl havrekli |
| 1 dl linfrö |
| 2 dl siktat dinkelmjöl |
| 3 tsk potatismjöl eller potatisgryn |
| 0,5 tsk salt |
| 2 st ägg |
| 1,5 dl yoghurt |
| 1,5 dl vatten |
| 1 dl rapsolja |
Fyllning: |
| 2 dl soltorkade tomater |
| 1 st kruka färsk basilika |
| 1 dl grovriven parmesan |
| 140 g bacon |
2. Blanda samman mjöl, kli, linfrö, bakpulver och salt. Vispa upp äggen. Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner tomater, basilika, parmesan och bacon.
3. Fördela smeten i formarna. Dekorera med oliver. Grädda stora muffins i 30 minuter på nedersta falsen eller små muffins i 20 minuter på mittenfalsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar